Eastmen Gallery maakt plaats voor een groot jong talent. 
Gommaar Gilliams, 32 jaar oud, geboren in Lier en  woont en werkt in het Limburgse Spalbeek.
Gommaar is een abstract kunstenaar. Hij refereert nooit direct naar de realiteit, in plaats daarvan transformeert hij onbewust ervaringen en impressies naar kleur en vorm. Hij refereert ook graag naar de schilderkunst en laat zich beinvloeden door renaissance schilders als Piero Della Francesca,  Andrea del Verrochio maar ook door de abstract expressionisten. Concrete onderwerpen zijn er niet alhoewel je in deze tentoonstelling wel bloemachtige  en organische vormen kunt ontdekken.
Destination Unknown is dan ook een toepasselijke titel voor deze tentoonstelling.
Er is veel te ontdekken in de werken van Gommaar en bovendien is een werk voor Gommaar nooit af.  Ze zijn een aanzet, een opening voor iets nieuws .De werken geven een glimp van iets wat zich buiten het doek afspeelt , buiten de verf.
Zijn werken zijn erg persoonlijk maar tegelijk universeel, er is geluk te vinden maar ook verdriet en spanningen, Gommaar schildert het leven. Zijn schilderijen zijn als het ware een zoektocht naar het onbeschrijfbare en onbekende. De bloemachtige organische vormen geven een melancholische sfeer of setting weer , zijn suggestief maar tegelijk heel erg aanwezig.
Gommaar Gilliams is Master in de beeldende kunst en heeft in zijn jonge jaren al heel wat prijzen gewonnen waaronder  de Dexia Award. Zijn werken zijn ook opgenomen in de fameuze Dexia Collection.
Destination Unknown tot 25 mei 2014.
Share