De excentrieke kunstenaar Geronimo aka Jumping Bull kende een merkwaardige levens-loop. Zijn moeder is een Russische en zijn vader een Amerikaan met Indiaanse roots. Hij groeide op in een reservaat en na omzwervingen via New York, Los Angeles en zelfs Brussel is hij in Limburg terecht gekomen.

Het leven is niet makkelijk voor hem geweest, hij heeft in de gevangenis gezeten heeft als dakloze geleefd en heeft uiteindelijk zijn plaats gevonden in de kunst. In zijn atelier komt hij namelijk tot rust.

Geronimo mixt heel vaak materialen en stijlen door elkaar, hij werkt niet alleen met acryl en olieverf, soms vermengd hij met zand of gemalen natuursteen. Dat geeft zijn werken wel een heel speciale toets mee. Ze geven zijn werken Rock & Roll.

Zijn favoriete kunstenaars zijn onder andere Francis Bacon en verder terug in de tijd Leonardo Davinci, deze laatste vooral om zijn techniek. Om een voorbeeld te geven de Mona Lisa van Leonardo Davinci heeft veertig lagen transparent glazuur, en ook de werken van Geronimo bestaan uit heel veel lagen, afgewerkt met soms wel tien tot vijftien lagen
van een vernis met een geheime samenstelling. De Rolling Stones zijn niet alleen een deel van zijn leven, zijn familie, hij wordt ook door hen beïnvloed en geven hem daardoor ook veel inspiratie voor zijn kunst. Naar aanleiding van de 50e verjaardag van de Rolling Stones is Geronimo deze kunstwerken gaan creëren.

Geronimo is zoals een vampier, hij werkt voornamelijk snachts, niet alleen omdat hij dan niet gestoord kan worden maar ook om het contact met mensen te vermijden. Hij kan zich dagen en weken terug trekken in zijn atelier zonder contact met de buitenwereld om alleen maar kunst te creeren.

De Rolling Stones en met name Keith Richards zijn grote fan van het werk van Geronimo en hebben dan ook werken van hem in hun eigen privécollectie.


Share