DENMARK is een geboren Antwerpenaar en heeft een master in de kunstgeschiedenis en archeologie. Hij maakt al 40 jaar ruimtelijk werk waarin papier het voornaamste materiaal is : of beter gezegd , gebruikt papier dat beschreven en bedrukt werd is zijn voornaamste grondstof.

Zijn materiaal keuze geeft aan wat DENMARK aan de orde wil stellen: hij vraagt zich hardop af hoe je jezelf als individu overeind kan houden in de overweldigende stroom van documenten ; eigenlijk wil hij verder gaan en vraagt zich af hoe moet je standhouden in een maatschappij met een overproductie en een overconsumptie.

Zijn kunstwerken verbeelden op een kritische manier de kunstpers. De overdaad aan informatie dreigt. Concrete archieven van tijdschriften, boeken of kranten worden het ruwe materiaal voor de artistieke objecten van DENMARK. 
Soms verpakt hij magazines of kranten in plastieken zakjes , verwerkt ze in hout , steekt ze in steriliseerbokalen of trekt ze vacuüm. Een andere keer neemt hij tijdschriften uit elkaar vouwt elk blad tot het kleinst mogelijke formaat.
Werken van DENMARK zijn te zien in vele openbare collecties zoals: MUHKA Antwerpen , Koninklijke Musea voor Schone Kunsten , Vlaams Parlement , Mu.ZEE in Oostende , S.M.A.K in Gent maar ook in het buitenland , o.a. in collecties in Madrid, Bremen, Zurich en Parijs.
Share